woensdag 24 oktober 2007

Uitstap Bigi-Pan

Afgelopen weekend gingen we op uitstap naar Bigi-Pan, een zoals je op de foto's kan zien waterrijk natuurgebied. We moesten zaterdagochtend om kwart voor acht klaar staan om in de jeep van Rudy - één van de gidsen - te springen. Slim van ons om de avond ervoor nog zwaar op de lappen te gaan in de Zsa Zsa Zsu (een leuke discotheek). De avond was leuk en laat, de ochtend vroeg en iets minder leuk. Dank aan Ruben - de organisator van de trip - om ons wakker te bellen en dank aan Rudy om effe op ons te wachten... Overslapen is menselijk zullen we maar denken - goed wetende dat het onze eigen dikke schuld is.
Maar goed, uiteindelijk in de auto geraakt, Bert en Bruno nog bij hun thuis opgepikt en on our way to Bigi-Pan.


Na een drie uur durende rit met een korte tussenstop bij een markt moesten we overstappen in twee kleine bootjes. na een kort stukje op een rivier, moesten we de bootjes over land trekken tot in het natuurgebied.


Van daaruit was het nog een klein half uurtje tot aan ons hutje op palen knal in het midden van een ondiep meer.


Dat was onze overnachtingsplaats. na een heerlijke maaltijd klaargemaakt door de meereizende kokkin, hingen we onze hangmatten op (jaja, we moesten hangmatten meepakken) en gingen we weer de boot op: visnetten uitzetten. Eens dat gedaan, gingen we vissen jagen richting het net. Het resultaat was een redelijke vangst die we 's avonds met smaak hebben opgegeten. Voor de rest hebben we niet veel gedaan, buiten wat luieren in de hangmat. Natuurlijk was ook de Borgoe (Surinaamse rum) weer van de partij. Een onweer maakte de gezellige sfeer compleet.


Na een korte nachtrust (een paar luidruchtige mensen 's morgens vroeg) en een zeeeeer rustige voormiddag keerden we terug naar huis. We waren goed op tijd terug voor de BBQ ter ere van Nienke's verjaardag.

Het foto-album:

Uitstap Bigi-Pan


Jaja, er wordt ook nog gewerkt. Verslag daarvan mogelijk morgen... (de prof heeft al gemaild dat we "goed bezig zijn"!!)

1 opmerking:

Anoniem zei

Zo te zien beleven jullie een fantastische tijd in " het paradijs"!

Breng zeker een fles Borgoe mee naar huis, want anders krijg je hier misschien nog afkickverschijnselen!!!

Veel liefs