maandag 29 oktober 2007

Danta Bay: uitbuiken en hangmatteren.

Alweer een zalig uitstapje achter de rug! Van de partij waren Pauline, Leonie, Joachim en ik. Bert en Bruno bleven rustig thuis deze keer. Vrijdagochtend (deze keer wel op tijd uit bed geraakt) vertrokken we weer met een typisch busje richting binnenland. Danta Bay was de bestemming. Na 5 uren hotsen en botsen op die rode bauxietweg bereikten we het einde ervan. Hier moesten we overstappen in een bootje. Na effe varen kwamen we aan in wat dit weekend ons paradijsje zou zijn.

Nadat we ons geïnstalleerd hadden, gingen we met de boot een stukje stroomafwaarts naar een stroomversnelling. Daarin konden we ploeteren. Je kon er ook van de rotsen in het water springen. Daarmee dat onze dag erop. Nog eten en daarna wat avondontspanning (de fles Borgoe was natuurlijk weer van de partij).

De ochtend nadien konden we rustig uitslapen. Alles was heel relax en op het gemak: na elke maaltijd was er wat tijd voorzien om uit te buiken en te hangmatteren. Zwemmen kon ook altijd in het heerlijk warme water van de rivier. Rond tien uur vertrokken we naar een dorp vlakbij. Het dorp werd 19 jaar geleden volledig heropgebouwd na de burgeroorlog toen. Onze gids - Blad - leidde ons rond en wist heel wat te vertellen. Op een bepaalde moment ging hij kokosnoten plukken voor ons. We hebben allemaal verse kokosmelk gedronken. Lekker. Niet alleen het eten en drinken groeit hier aan de bomen: onrijpe cacaobonen zijn echt geweldig lekker als snoepje!

Na het bezoek aan het dorpje kregen we weer tijd om te relaxen --> zwemmen geblazen. Na het avond eten was het wachten tot na zonsondergang: we gingen kaaimannen spotten. Bij vertrek hebben we er ééntje gezien. Daarna geen meer, of toch! Nee, het was gewoon een kikker...

Zondagochtend maakten we na het ontbijt een wandeling door de jungle. Daar groeit echt gewoon een hele medicijnkast! Middeltjes tegen brandwonden en ontstekingen en dergelijke halen ze gewoon van bomen en planten. Ook drinkbaar water kan je uit bepaalde lianen halen. Echt knap. Na de wandeling mochten we inpakken en vertrokken we alweer richting Paramaribo... veel te snel.

Uitstap Danta Bay

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooie foto's van een paradijselijke omgeving en van leuk gezelschap zo te zien ( behalve die vogelspinnen
dan !!! )
Je hebt het ginder goed naar je zin zo te horen.
Zalig moet dat zijn met al dat uitbuiken en hangmatteren !
Vergeet alvast je hangmat niet zodat ik dat hier ook eens kan proberen!
(Zal misschien meer hangbuiken zijn)
Veel liefs en tot gauw

Unknown zei

Haha, 't is dat je het zelf zegt :-)